systému eSkot byly spuštěny nové moduly - Komplexní seznam plemenic a Komplexní seznam telat. Přístup k těmto modulům mají automaticky aktivovaný všichni uživatelé modulu Prohlížeč plemenic a naleznete je, stejně jako odkaz na Prohlížeč plemenic, v menu Prohlížeč:

Oba moduly jsou nadstavbou stávajícího Prohlížeče plemenic, ve kterém lze pracovat se seznamy plemenic v jednotlivých stájích, resp. se seznamy telat v jednotlivých hospodářstvích. V komplexních seznamech lze s jednotlivými zvířaty pracovat komplexněji. To znamená to, že oba nové moduly umožní zobrazovat seznamy zvířat bez ohledu na příslušnost zvířete ke konkrétní stáji (plemenice) či hospodářství (telata). Lze tedy pracovat se všemi zvířaty, ke kterým máte jako uživatel systému eSkot oprávnění. Takže můžete např. pracovat se zvířaty napříč všemi stájemi, resp. hospodářstvími, pokud do systému vstupujete v roli chovatele, nebo se všemi zvířaty „svých“ chovatelů, pokud jste zástupcem oprávněné organizace.

 

ČMSCH

 

K dispozici je nástroj pro filtrování zobrazeného seznamu zvířat právě podle chovatele, hospodářství či stáje anebo také podle okresu. Další přidanou hodnotou komplexních seznamů je možnost vytvářet skupiny zvířat, která vás nejvíce zajímají a se kterými potřebujete pravidelně pracovat.

 

V současně podobě nabízejí komplexní seznamy data o zvířatech v rozsahu Prohlížeče plemenic, tzn. základní údaje o zvířeti + informace v podobě přednastavených sestav typu Probíhající laktace, Celoživotní laktace, Maximální laktace atd. V blízké budoucnosti plánujeme rozšíření obou modulů o další sestavy, které nabídnou data týkající se např. fenotypů či plemenných hodnot.

 

Více informací o způsobu použití modulů Komplexní seznam plemenic a Komplexní seznam telat naleznete v uživatelské příručce PDF a video manuálu, které jsou součástí modulu.

 

Zdroj: ČMSCH, a.s.

Aktualizováno

Kalendář

květen 2024
Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
   Černostrakaté            Novinky

 2018 1

         Ke stažení zde