Kalendář událostí

Inovace ve faremním zpracováním mléka na sýry a kysané mléčné výrobky

Datum akce: čtvrtek 02 prosinec 2021 - čtvrtek 02 prosinec 2021 Kategorie: Zajímavé akce

Cyklus seminářů v termínech: 

 

10. listopadu 2021 Hotel Lions Zborovská 18, 301 00 Plzeň

2. prosince 2021 Hotel U Kata Štefánikova 92, 284 01 Kutná Hora

23. února 2022 Hotel Zlatá Hvězda Smetanovo nám. 84, 570 01 Litomyšl

9. března 2022 Hotel Mariel *** Mariánské nám. 10, 669 02 Znojmo

7. dubna 2022 Hotel Relax U Drsů Varšavská 2708, 390 05 Tábor 

27. dubna 2022 Hotel Skanzen ul. Modrá 227, 687 06 Velehrad

 

Program: 

  • Právní předpisy ČR a EU v oblasti bezpečnosti potravin.
  • Zavedení a řízení systému bezpečnosti potravin podle zásad HACCP.
  • Zásady správné výrobní a hygienické praxe.
  • Požadavky na mléko pro výrobu sýrů.
  • Vliv pasterace na výrobu sýrů.
  • Jednotlivé technologické operace při výrobě sýrů. 
  • Úprava mléka před sýřením.
  • Syřidla a sýření mléka. Stanovení syřitelnosti a dávky syřidla.
  • Solení sýrů.
  • Zrání sýrů.
  • Technologický postup výroby čerstvých sýrů. 
  • Praktická výroba čerstvého sýru.
  • Požadavky na mléko pro výrobu kysaných mléčných výrobků. 
  • Vliv pasterace na výrobu kysaných mléčných výrobků. 
  • Čisté mlékařské kultury, jejich hodnocení a práce s čistými mlékařskými kulturami.
  • Smetanový zákys. Využití v mlékárenských technologiích.
  • Jogurtová kultura. Výroba jogurtů. 
  • Acidofilní kultura. Výroba acidofilního mléka.
  • Kefírová kultura. Výroba kefíru. 
  • Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků.
  • Technologický postup výroby jogurtu.
  • Technologický postup výroby kefíru. 
  • Technologický postup výroby kyšky

 

Více zde: 

https://www.zemedelec.cz/wp-content/uploads/sites/2/2021/08/211110_Ml%C3%A9ko_1.pdf

Aktualizováno

Kalendář

prosinec 2021
Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
   Černostrakaté            Novinky

 2018 1

         Ke stažení zde